Wat is herstelcoaching?

Na een ongeval of ingrijpende gebeurtenis kan het leven ineens ingewikkeld aanvoelen. Wat ooit vanzelfsprekend was, kost nu moeite. Dit kan het lastig maken om te zien wat nog wél mogelijk is en hoe iemand weer vooruit kan komen.

Als herstelcoach begeleid ik mensen in dit proces. Stap voor stap werken we samen aan herstel, zodat de cliënt weer grip krijgt op het leven. De begeleiding richt zich op zowel fysieke, praktische, psychologische, emotionele als sociale aspecten. Ik help de cliënt om zelf de regie te nemen, zodat hij of zij zich weer zelfredzaam voelt en het leven opnieuw als waardevol ervaart. Een herstelcoach richt zich op perspectief en herstel, een arbeidsdeskundige richt zich op arbeid en re-integratie, inschakeling van beide disciplines is nog efficiënter.

Wat levert herstelcoaching op?

Cliënt

Voor de cliënt betekent dit sneller herstel, meer regie over het eigen leven en een beter perspectief op de toekomst. Door persoonlijke begeleiding worden obstakels vroeg gesignaleerd en aangepakt, waardoor frustraties en onzekerheden verminderen.

Verzekeraar

Voor de verzekeraar draagt herstelcoaching bij aan een efficiëntere en soepelere afhandeling van de letselschadezaak. Het voorkomt onnodige escalaties, verkort de looptijd van een dossier en vergroot de kans op een oplossing waar alle partijen tevreden mee zijn. Bovendien laat het zien dat de verzekeraar investeert in menselijk herstel en niet alleen in financiële compensatie.

Hoe verloopt herstelcoaching?

Ik bied een individueel coachingstraject aan waarbij we samen bekijken wat de cliënt nodig heeft om weer de eigen regie te krijgen. Zodat de cliënt veel steun ervaart en vertrouwen in het herstelproces krijgt.

Herstelcoaching in letselschadezaken

Herstelcoaching wordt aanbevolen door de Letselschaderaad.

Herstelcoaching is een proces dat inzet en betrokkenheid vraagt. Het kan een belangrijk onderdeel zijn van de schaderegeling. Het is geen vrijblijvende ondersteuning, maar een investering in herstel. Wanneer iemand niet bereid is om actief mee te werken aan zijn of haar herstel, dan heeft de begeleiding geen zin – en stopt het traject.

Scroll naar boven